Wat zijn de mogelijkheden van zonwerende gordijnen?

Om het felle zonlicht en de bijhorende hitte buitenshuis te houden, zoek je stijlvolle zonwering. Met zonwerende gordijnen combineer je praktische voordelen met klasse en een huiselijke uitstraling. Helemaal op maat van je interieurstijl.

Als je de zon wil buiten houden, zonder het daglicht al te veel te blokkeren zijn zonwerende gordijnen een goed idee. Ze laten meer licht binnen dan verduisterende gordijnen en helpen de temperatuur in je ruimte tegelijk aangenaam houden. Je hoeft dus niet met het licht aan binnen te zitten.

 

Verschillende types zonwerende gordijnen

Ook binnen de categorie van zonwerende gordijnen is de keuze legio. Zowel qua stijl en dessins als qua technische kenmerken. Er zijn isolerende en zonreflecterende stoffen. Die laatste hebben een extra coating aan de binnenkant. Met een temperatuurwinst van 50% als bonus.

 

Andere zonwerende raamdecoratie

Naast zonverwerende rolgordijnen of schuifgordijnen zijn er nog alternatieven als het op raamdecoratie opkomt, in de strijd tegen overmatige (zomer)hitte. Denk maar aan lamellen of zelfs aan Squid folie. Zo is er altijd een oplossing die aansluit bij je wensen en verwachtingen.
 

Kies je verduisterende gordijnen met de hulp van onze interieurstylisten.

Contacteer ons