Wat zijn verduisterende gordijnen?

Weerkaatsend licht op je computerscherm of de eerste zonnestralen die je slaap verstoren op een mooie zomerochtend. Het zijn twee van de voornaamste redenen om een ruimte snel en gemakkelijk donkerder te willen maken. Dan zijn verduisterende gordijnen de geschikte oplossing.

Verduisterende gordijnen zijn simpelweg gordijnen gemaakt uit verduisterende stof. Ze worden ook wel verduisteringsgordijnen genoemd. En ze doen precies wat de naam je vertelt: het licht van buiten blokkeren, zodat het binnen donkerder is. Het beste nieuws? Ook in verduisterende stoffen heb je heel wat keuze, voor elke stijl en elke ruimte.

 

Zoete dromen

De primaire reden waarom mensen voor verduisterende gordijnen kiezen? Om een goed donkere slaapkamer te hebben. Zeker in de zomer, wanneer de zon vroeg opkomt en het laat begint te duisteren, is dit type raamdecoratie een welkome bonus.

 

Ongestoorde schermtijd

Binnenkomend daglicht stoort soms. Als je op zondagnamiddag rustig een film wilt bekijken, bijvoorbeeld. Of als je thuis werkt en je bureautafel net aan een raam staat waar de zon op schijnt. Verduisterende gordijnen dicht, probleem opgelost. Dat is gemakkelijk.

 

Invloed op de temperatuur

Ook al zijn verduisterende gordijnen niet hetzelfde als thermische gordijnen, toch beïnvloeden ze de temperatuur binnenshuis. In de zomer blokkeren ze het zonlicht en houden zo ook een deeltje van de warmte buiten. In de winter doen ze net het omgekeerde. Zo win je meteen ook een paar graden op de thermometer.
 

Wat de reden voor jouw verduisterende gordijnen ook is, bij Altex ben je zeker van de beste kwaliteit.

Contacteer ons